بیشترین و کمترین میزان مطالعه در کشور

یک استاد دانشگاه با نقد دیدگاه دکتر شریعتی درباره کتاب و مطالعه گفته است: نمی توان خواندن هر کتابی را به هر کس توصیه کرد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

جدّیت قالیباف به روایت یک عضو جبهه پایداری

کنایه رئیس سازمان تأمین اجتماعی به "مشاغل سخت"! / جدّیت قالیباف به روایت یک عضو جبهه پایداری

حجت الاسلام مهدی باقری، نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با ایلنا درباره عملکرد مجلس یازدهم و هیئت رئیسه آن گفته است: مجلس یازدهم مسیر خوبی را در بحث پیگیری مشکلات مردم آغاز کرد و حضرت آقا هم این مجلس را تایید کردند.

او می افزاید: مجلس یازدهم اشکالات و نقاط ضعفی داشته که باید برطرف شود، منتها نقاط قوتی هم داشته که باید دنبال و تقویت شود.

باقری در ادامه و در پاسخ به این سوال که «شما این نقاط ضعف و اشکالات را متوجه رییس مجلس می‌دانید؟» گفته است: خیر، ضعف هیات رییسه. اتفاقا به نظر من رییس مجلس قوی بوده اما اعضای هیات رییسه با قدرت برخورد نکردند که رییس متهم به این شده که مثلا تک روی می کرده. به عقیده بنده اگر به آن میزانی که رییس وقت می‌گذاشت، سایر عزیزان هم وقت می گذاشتند، با جدیت و بدون تعارفات سیاسی برخورد می‌کردند و همان جدیتی که رییس مجلس داشت اگر سایر اعضای هیات رییسه هم داشتند، کارها بهتر پیش می رفت.

این نماینده عضو جبهه پایداری تصریح می کند: به نظرم پیش از آنکه ایراد را به رییس مجلس بگیریم باید به اعضای هیات رییسه بگیریم؛ نه به معنای اینکه کار نکردند، بلکه با تعارف کار کردند. خیلی از موضوعاتی بود که باید در دستور کار قرار می‌گرفت که هیات رییسه آن ها را در برنامه دستور قرار نداد. [1]

*بیان حقانی و اشاره این نماینده محترم به واقعیت های کارکردی مجلس یازدهم یک امر مغتنم است و نشان می دهد که وجدان های پاک بسیاری در نزد نمایندگان مجلس وجود دارد که حاضر به کتمان واقعیت نیستند.

همه آگاهان سیاسی می دانند که رئیس مجلس نقش بی بدیلی در سوق دادن مسیر حرکت پارلمان به سمت کارکردهای مطلوب و ملموس دارد. و اگر قالیباف نبود؛ مجلس یازدهم نمی توانست اکنون صاحب کارنامه ای بی بدیل باشد.

این قالیباف بود که توانست به سبب سابقه خود در کارآمدی و اجرا؛ سمت درست مشکلات را بشناسد و با وجود ناکارآمدی دولت اما در حد توان و مقدوراتش؛ بوسیله مجلس یازدهم تأثیراتی را در زندگی مردم ایجاد کند.

تأثیراتی که البته همه انتظار داشتیم دولت نسبت به آنها اقدام کند اما به هر دلیلی مجلس توانست پایه گذار آنها شود.

شاید برای مردم جالب باشد که عده ای اکنون به صف آرایی در مقابل همین کارنامه مشخص مشغول شده اند و قصد دارند مجلس دوازدهم را به سنگری برای تخریب قالیباف و کارآمدی او بدل کنند. رجال بی هنری که طی سال های اخیر جز حرّافی و سیاست بازی کاری برای مردم نکرده اند.

***

هر کتابی را نخوانید!

کنایه رئیس سازمان تأمین اجتماعی به "مشاغل سخت"! / جدّیت قالیباف به روایت یک عضو جبهه پایداری

علیرضا جوادی‌فام، استاد دانشگاه تبریز طی سخنانی در جلسه نقد فلسفی کتاب انسان خردمند نوشته "یووال نوح هراری" تأکید کرد که نویسنده این کتاب معنای دین را بصورت کامل نمی داند و لیبرالیسم، کمونیسم، ناسیونالیسم و … را دین می‌شمارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران، این استاد دانشگاه در ادامه گفته است: خواندن یک بارِ هر کتاب را به هرکسی توصیه نمی‌کنم.

جوادی‌فام با بیان اینکه هر کتابی را نمی‌توان به هرکسی توصیه کرد، گفت: این سخن دکتر شریعتی که هر کتابی به یک بار خواندنش می‌ارزد، فقط در مورد افرادی صادق است که به ثبات فکری رسیده باشند. [2]

*تأکید آقای جوادی فام باید مد نظر همه اعم از مربیان، خانواده ها، استادان و اهالی فرهنگ باشد.

حق مطلب این است که مطالعه و کتابخوانی اگرچه بسیار خوب و مورد تأکید است لکن باید دقت داشت که ذهن افراد و بخصوص کودکان و جوانان به مثابه یک زمین حاصلخیز است و محتوای کتاب ها بذر این زمین محسوب می شود. لذاست که باید دقت کرد بذر نامناسبت یا بذر علف هرز را در زمین حاصلخیز کشت نکرد زیرا هرگز نتیجه خوبی نخواهد داشت.

از همین رو همواره باید بر قید مهم "کتاب خوب" تأکید کرد، برای کودکان و نوجوانان کتابهای خوب را در نظر داشت و درباره مضامین غلط برخی کتاب ها نیز حساس بود.

تأکید می شود که "کتاب بد" اثرات بسیار سوئی دارد و از پیر تا جوان را گرفته به پرتگاه های خطرناکی خواهد کشاند.

در این زمینه می توان به سرنوشت برخی از رجال انقلابی دهه شصت اشاره کرد که همگی مخالف امپریالیزم آمریکا و حامی ولایت فقیه بودند اما به مرور و با مطالعه بدون نقد برخی کتاب ها و توهم دانایی در قبال محتوای غلطی که دریافت می کردند؛ تبدیل به رجالی شدند که آمریکا را معبد می دیدند و از ولایت فقیه نیز بریدند.

دقت شود که این یک مثال سیاسی بود و هزاران مثال دیگر در ابواب دیگر را می توان از سرنوشت افرادی مطرح کرد که به دلیل مطالعه کتب بد به جنگ عقلانیت رفتند و در مقابل دین و واقعیت ها نیز ایستادند.

***

کنایه مدیر سازمان تأمین اجتماعی به "مشاغل سخت"!

کنایه رئیس سازمان تأمین اجتماعی به "مشاغل سخت"! / جدّیت قالیباف به روایت یک عضو جبهه پایداری

میرهاشم موسوی، مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی اخیرا طی اظهاراتی که مشرق آنها را منتشر کرد، گفته است: تعداد درخواست‌ها و بازنشستگی‌های برقرار شده در مشاغل سخت و زیان‌آور مغایر اهداف و نیات اصلی تصویب این قانون است و سهمی عمده در ناترازی منابع و مصارف سازمان تأمین‌اجتماعی به‌عنوان یک سازمان بیمه‌ای بین نسلی دارد.

به گزارش مشرق، او می افزاید: وضعیت فعلی به گونه‌ای است که متوسط سن بازنشستگی به حدود ۴۰ سال و کمتر رسیده و گاهی نیروی کار در اوج تجربه، مهارت و تخصص از بازار کار خارج می‌شود و هزینه حمایت از این افراد به سایر بیمه‌شدگان ذی‌نفع سازمان تأمین‌اجتماعی تحمیل می‌شود.

موسوی گفته است: ناگوارتر آن که این افراد که با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان‌آور و ظاهراً به سبب فرسودگی جسمی و روحی ناشی از این مشاغل از فهرست بیمه‌پردازان خارج می‌شوند در عمل از بازار کار خارج نمی‌شوند که جا برای نیروهای جدید باز شود بلکه جذب بخش‌های غیر رسمی بازار می‌شوند. با این وضعیت نیروی انسانی نمی‌توان آرمان‌های بزرگ رشد و جهش تولید را دنبال کرد. [3]

*آقای موسوی باید به افکار عمومی و پرداخت کنندگان بیمه توضیح بدهد که چرا در قبال کارگران مشاغل سخت از عبارت "ظاهرا به سبب فرسودگی از فهرست بیمه پردازان خارج می شوند" استفاده کرده است؟

زیرا این عبارت به این معنی است که سازمان تأمین اجتماعی شرایط مشاغل سخت را قبول ندارد و کأنه احساس فریب می کند؟

اظهارات موسوی در حالی است که اگرچه باید پذیرفت در ایران سهولت های بعضا بیجایی در بحث بازنشستگی وجود داشته اما همه می دانند که مشکلات سازمان تأمین اجتماعی به دلیل سوء مدیریت است نه به دلیل قوانین موجود!

سوء مدیریتی که درباره دلائل آن حرف و حدیث بسیار است...

لازم به تأکید است که جایگزین شدن برخی نیروهای بازنشسته رسمی در بخش های غیر رسمی و حتی در بخش های دولتی؛ اتفاقا فرایندی مطلوب است که نشان می دهد آن نیروی بازنشسته در حد مطلوبی از مهارت و تخصص قرار دارد و اگر هم در یک شغل سخت مشغول به کار بوده اما توانسته با مراقبت و زیست نخبگانی؛ توانمندی خود را بر شرایط سخت غلبه دهد. آیا اکنون باید در قبال چنین نیروی زبده ای با کنایه حرف زد، قانون را بر ضد او برانگیخت و بازار کار را از وجود چنین افرادی محروم کرد؟

کما اینکه شخص آقای موسوی هم در بخش دیگری از اظهارات خود به "چالش نیروی کار ماهر" نیز اشاره کرده است.

آشکار است که نیروی کار ماهر و متخصص هرگز جای هیچ کارجویی را تنگ نمی کند و فضای کاری کشور اتفاقا باید صحنه رقابت باشد نه صحنه اوت کردن دیگران با استناد به آیین نامه ها و قوانین ضعیف!

توصیه به مدیرعامل محترم سازمان تأمین اجتماعی این است که به جای استفاده از عبارت هایی که موجب ناراحتی پردازندگان حق بیمه می شود؛ به تلاش های خود برای تسهیلگری سرعت ببخشند و البته به دنبال رفع سوء مدیریت ها در سازمان بزرگ تأمین اجتماعی باشند.

سازمان تأمین اجتماعی یکی از مصادیق عدالت و زیست معقول در جامعه ایرانی پس از انقلاب اسلامی است که باید از مثبتات آن دفاع کرد و مراقب بود که این نقاط قوت به تاراج بی تدبیری نرود.

***

1_https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1471357

2_ibna.ir/x6mdV

3_mshrgh.ir/1596093

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 28
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 13
  • سید IR ۱۰:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    1 0
    در مورد نظر آقای جوادی فام نسبت به دین لازم است به چند نکته توجه شود: نخست این که هر کتابی ارزش مطالعه نداشته و چه بسا باید از هدر دادن عمر برای خواندن برخی کتب جلوگیری کرد، مطلب کاملاً درستی است! اما در باره تعریف دین باید یادآور شد درست است که ادیان آسمانی و به خصوص ابراهیمی را معمولاً دین می دانیم، اما حتا بت پرستی هم برای مشرکان و کفار دین محسوب می شده است و هر مرامی که پیروانی داشته باشد و پیروانش آن را تقدیس کنند لاجرم برای ایشان حکم دین را پیدا می کند! حتا اگر تدوینش به دست بشر باشد! چه هندویی یا بودایی یا کنفوسیوسی یا سیوسیالیزم و یا لیبرالیسم و یا صهیونیزم !!!
  • IR ۱۰:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    4 1
    من آتشنشانم رسمی با 7 سال سابقه و در اولین فرصت خودم را بازنشسته خواهم کرد چون کار هیچ مزیتی برای ما نداره از یک طرف شهرداری حق مارو میخوره و حق شیفت و تعطیل کاری نمیده و حتی بیمه تکمیلی هم نیستیم، و در زمان آف اسنپ کار میکنم، در حالی که کارمند معمولی حقوقش خیلی بیشتر از من است،
  • من IR ۱۱:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    4 1
    بنظرم هر یک سال ایشان را بمدت یکماه مامور همزیستی در مشاغل سخت کنید تا روز دوم ببینیم استعفا می‌دهد یا نه
  • IR ۱۱:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    3 0
    شما کار سخت نگردید که سخنوری می کنید
    • حاجی از سه راه جوبشور قم IR ۲۲:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
      0 0
      به نظرم بعضی از کارها نیمچه سخت هست
  • IR ۱۱:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    1 0
    خب راست میگه هر چقدر این مشاغل سخت زودتر بازنشسته شوند ما باید حق بیمه بیشتری بدیم مثل این قضیه افزایش حقوق کارگرها 35درصد اضافه می کنند ما مخصوصا مشاغل آزاد باید حق بیمه بیشتری بدیم مگه چقدر درامد داریم به خودتون نگاه نکنید که سرماه حقوق میاد تو حسابتون بقیه مردم که کارمند وکارگر نیستند
  • IR ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    10 0
    امیدواریم مسئولین تامین اجتماعی فرمایشات امروز رهبر انقلاب را سرلوحه امور خویش قرار بدهنـد
  • IR ۱۳:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    2 0
    بزرگترین علت ناترازی صندوق تأمین اجتماعی دولت است اکثر کسانی که در تامین اجتماعی حداقل حقوق را می‌گیرند دولت به زور برسر سفره بازنشستگان کارگری تحمیل کرده مانند قالیبافان اصناف و نانوایی‌ها و ووو که دولت تعهد کرده مابه التفاوت و کسری به مارا به تأمین اجتماعی پرداخت کند و این کار را نمی‌کند واگر هم پرداخت کند ۱۵ تا بیست سال دیرتر میدهد که عملاً پول ارزش خودش را از دست داده از طرفی باشگاه‌های پر خرج و بی بهره را بر تامین اجتماعی تحمیل می‌کند از طرف دیگر شرکت‌هایی چون پتروشیمی فولاد پالایشگاه و سیمان که صاحب اصلی آن بازنشستگان تامین اجتماعی است را به افراد نالایق طرفدار خود می‌دهد که اموال سازمان را چپاول می‌کنند و حقوق های نجومی و وام‌های کم بهره و صد سال پرداخت کارکنان تامین اجتماعی هم که بماند و مهم‌تر اینکه حقوق بسیار کم کارگران وبازنشستگان که موجب شده کارگر در خیلی از استان ها پیدا نشه وبیمه پردازی صورت نگیرد وبازنشستگان با دور زدن تامین اجتماعی برای سیر کردن شکم خانواده دوباره سرکار بروند واین خود باعث کم شدن درآمد تأمین اجتماعی می‌شود
    • IR ۰۸:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
      0 0
      درود بر شما
  • DE ۱۳:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    0 8
    من مدتی با آقای قالیباف زمانیکه کاندید ریاست جمهوری بود همکاری کردم پدیده ای است اگر در کارش مغرضان وحسودان کارشکنی نکنند مملکت را آباد خواهد کرد
    • IR ۱۷:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
      3 0
      یعنی تا حالا فرصت خدمت گزاری نداشته؟
    • IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۶
      0 0
      کاندید معنتی خوبی ندارد پدیده!
    • IR ۰۱:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
      0 1
      من تایید می کنم .دغدغه ایشان آبادانی کشوراست حالا موفق ویا ناموفق بی قفه تلاش خودرامی کند .کاش تخریبش نکنند وهی مغرضانه سرک به زندگی خصوصیش نکشند .البته هرچقدر هم بگیم زندگی سیاسیون پرازمخاطره وتخریب است .فقط خدا به داد برسد زمانی که بخل وحسادت و زیاده خواهی وپیاده طلبی وجاهت طلبی انسانها را به قعر چاه حضیض ظلالت وهمراهی بکشاند
    • IR ۰۱:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
      0 1
      من تایید می کنم .دغدغه ایشان آبادانی کشوراست حالا موفق ویا ناموفق بی قفه تلاش خودرامی کند .کاش تخریبش نکنند وهی مغرضانه سرک به زندگی خصوصیش نکشند .البته هرچقدر هم بگیم زندگی سیاسیون پرازمخاطره وتخریب است .فقط خدا به داد برسد زمانی که بخل وحسادت ،غرور،زیاده خواهی وجاه طلبی انسانها را به قعر چاه حضیض ظلالت وهمراهی بکشاند
  • IR ۱۳:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    7 0
    کارنامه خوب مجلس؟! کدوم کارنامه خوب؟! گیرم که قانون خوبی را هم تصویب کردند ولی وقتی پیگیری اجرای همان قانون را دنبال نمی کنند بیشتر شبیه رفع مسئولیت و فرار از مسئولیت است نه کارنامه خوب. از قدیم هم گفتند کار را که کرد؟ آن که تمام کرد. کار ناتمام پشیزی هم نمی ارزد. می گویید قانون را تصویب کردند ولی دولت اجرا نکرد، خب مگر جزو وظایف مجلس بازخواست دولت نیست؟! کی رییس دولت را به خاطر اجرا نشدن این قوانیین به مجلس خواستند؟!
  • محمدایوب IR ۱۵:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    1 27
    در مورد قالیباف من هم با او کار کردم والله والله یک موی گندیده او به تمام اصلاح طلبان می ارزد فقط یک نمونه کار او جمع آوری دکل های فشار قوی در بزرگراه صدر در عرض چند روز وانتقال کابلهای برق فشار قوی به زیر زمین وپل صدر که در مهندسی جهانی رتبه آورد و بوستان ولایت و حتی در پلیس ایجاد 110 ولی بسوزد پدر غرور خودپرستی دراین انتخاب غرور گرفت واسحاق هم غوز بالا غوز شد اگر یک آدم منصف وبا فکر بود به رییسی پیشنهاد معاون اولی قالیباف را میداد ویا خودش قبول میکرد دولت گلستان می شد
  • IR ۱۷:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    4 0
    پسر عمه من تو ایران خودرو کار می کرد با 22 سال سابقه با سی وپنج روز حقوق تو سن 43 سالگی بازنشست شد .کار سختی هم نمی کردن تو خط مونتاژ زیر کولر گازی کار می کردن .درمقابل خیلی از افرادی هستن که کارهای سخت تری رو دارن انجام میدن وبا بیمه حداقلی تامین اجتماعی باید سی سال کامل کار کنند .این خیلی تبعیض بزرگی هست .اکثر کارکنان خودروسازی به اسم مشاغل سخت با حقوقهای خیلی خوب با سابقه بیست سال بازنشسته میشن وتامین اجتماعی هم باید به کسی که بیست سال حق بیمه داده به فرض اینکه میانگین عمر 75 سال باشه نزدیک 35 سال دیگه حقوق بده .خواب نتیجه میشه ناترازی دیگه.
  • IR ۱۷:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    2 0
    بنده دو هفته در بیابان‌ها در یک شرکت حفاری به دور از زن و بچه کار می کنم. نمی دانید چقدر سخته که هر ماه دو هفته از خانواده ات‌ دور باشید. نمی دانید چقدر سخته که زن و بچه هایت با چشم گریان بدرقه ات کنند و دو هفته صبر کنند تا بیایی. نمی دانید شب ها و روزها تنها در بیابان با آن گرما و خاک و شرجی باید بسازی. نمی دانید باید در اتاقهای چند نفره در کانکس با صدای تق و توق تختخواب های فرسوده باید بخوابی. نمی دانید باید ساک به دوش به دنبال اتوبوس ها بدوی تا شاید صندلی خالی گیرت بیاید و تو را به مقصد که ممکن است هزاران کیلومتر با خانه ات فاصله دارد برساند. و ...
  • IR ۱۹:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    2 3
    گذشته از هر حرف و سختی آقای قالیباف بسیار قاطع و سخت کوش هستند
  • صالح GB ۱۹:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    0 0
    به مردم پاسخگو باشد .
  • FR ۲۱:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    0 0
    علاوه بر سنوات خدمت باید حد مشخصی هم برای استفاده از حقوق بازنشستگی تعیین شود ....
  • IR ۲۳:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    0 0
    "توانسته با مراقبت و زیست نخبگانی"، چه مضخرفاتی! نمردیم و دیدیم به کلاهبرداران نخبه گفتن! برو گمشو...
  • IR ۰۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۶
    1 0
    آقای موسوی ۱. اولا چندر غازی که به بازنشستگان میدید طرف مجبور هست بره و کار کنه تا بتونه مخارج زندگی رو در بیاره(الطاف بازنشستگی در ایران هست) ۲. خود تا حالا رفتی مشاغل واقعا سخت کار کنی؟ ۳. به گفته رئیس تامین اجتماعی سال ۸۷ مرودشت ما آدم داریم ۳۰ سالگی بازنشست شده و ما اصلا نمیدونیم عنوان کاریش چیه؟(که به جز رانت و ... چیز دیگری نیست)
  • کارگر حداقلی بگیر IR ۰۶:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۶
    3 0
    به سازمان تامین اجتماعی پیشنهاد می کنم بجای چای خوردن و استراحت توی اداره و سپردن کارها به کارگذاری که بابت هرکاری از کارگران هزینه هنگفت دریافت می کنه یه مقداری هم ورزش کنن که چاق نشن آخه چاقی عامل بیشتر بیماری هاست
  • ادغام صندوق‌های بازنشستگی IR ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۶
    12 0
    ادغام سریع صندوق‌های بازنشستگی :::: بهترین و تنها راهکار برای ::::::::: کاهش فساد و هزینه های عمومی کشور:::: حل مشکل صند،قهای بازنشستگی:::: کاهش هزینه های دولت:::: افزایش رضایت بازنشستگان:::: ساختمانهای مازاد برای فروش:::: مدیریت آسانتر و کارامدتر صندوقها ::::
  • راهکارهای کلیدی : IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۶
    10 0
    راهکارهای کلیدی :::: نظام پرداخت یکپارچه ( شاغلین و بازنشستگان ) ++++ ادغام صندوقهای بازنشستگی برای کاهش هزینه و مدیریت کارامدتر +++++ مقابله قاطع با فرار مالیاتی +++++ کنترل شدید فساد در بانکها ++++ پس گرفتن اموال تاراج شده دولت(اموال مردم) در فرایند فاسد خصوصی سازی ++++ انحلال شرکتهای مافیایی تودرتو درون هلدینگها ، بانکها ، شرکت نفت ، صنعت فولاد ، صنعت مس و ...+++ افزایش نرخ انرژی هر سال به اندازه تورم سال قبل ضمن حمایت از اقشار ضعیف
  • محمدایوب IR ۱۹:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۶
    4 0
    من بازنشسته نظامی هستم روزی یک بازنشسته استاد کار تراشکار قالب ساز می گفت با ماهی 8میلیون باز نشسته شده رفته اداره بیمه گفته اند همین که هست بیشتر نمی شود اشل حقوقی داریم پیش چه کسی باید برود
  • IR ۰۸:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
    0 0
    مشرق جان از چشمم افتادی یه مدتیه کلا شیش میزنی حالت خوبه خوب اون نیرویی که جذب مرتکز غیر رسمی میشه یعنی توانایی کار داره چرا هزبنه بر تامین اجتماعی وارد کنه؟ جدیدا از قالیباف هم خوب طرفداری میکنه قبلا یه جور دیگه فکر میکردی و میگفتی... تو خیال کردی هرچی بگی ما دربسته و سربسته میپذیریم زهی خیال باطل مردم میفهمن افتاد... میفهمن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس